joi, 14 august 2008

Bula playboy

Se aude un motor c-o herghelie de cai. Porsche-ul lui Bula da coltul. Bula, la volan, cu mana dreapta pe dupa o blonda superba. Isi retrage momentan gheara si actioneaza cele doua telecomenzi, de la poarta si intrarea garajului. De la blocul nou si modern, in zona sic, proaspat cumparat.

Parcheaza sigur, din 8 miscari, ca locul e cam stramt. Deschide usa 30 cm, ca atat poate. N-are nimic, acum poate ajuta blonda sa coboare, si-o sa se chiombeasca bine in decolteu si la bulane. Oricum, n-a adus-o sa asculte muzica clasica, si ambii stiu asta foarte bine.

Zis si facut. O conduce elegant, pe langa sacii de gunoi. Urca ambii cu liftul cel plin de oglinzi, pe care le si mozolesc nitel in timp ce se mozolesc ei. In drum spre usa apartamentului, trec pe langa vreo 6-7 contoare de gaz si-un numar dublu de tevi. Macar tocurile suna bine pe pardoseala de granit lucios...

Cata vreme Bula face o cafea Jamaica Blue Mountain, donsoara se aseaza pe canapeaua din mijlocul sufragerie, ca pe margini nu e loc. Inspecteaza penthouse-ul. Ditamai terasa... ditamai sufrageria cu aragazu-n ea... si pe alt perete centrala de apartament. Plus tevile de gaz... nu prea se asorteaza cu Klimt-ul de pe perete.

Bula planuieste... ar invita-o in jacuzzi, insa penthouse-ul are o cada ordinara si mica... si-apoi se sufoca naibii, ca nici geam nu e. Puschea pe limba, fata se scuza putin sa se pudreze. "Na", gandeste Bula, "nici bideu nu e, acu o sa se cracaneze deasupra cazii".

O conduce-n dormitor, in patul dublu, avand grija sa nu-si harsaie hainele de perete. Intre pat si perete sa tot fie 20 cm.

In sfarsit, dupa etapa "si da-i si love", Bula adoarme, gandindu-se de ce mama dracu a dat 3000E+TVA pe metrul locuibil, parcarea neinclusa, si asta-ntr-o piata imobiliara-n scadere. A, si sa nu uite maine s-o roage pe fatuca s-arunce gunoiul cand pleaca, ca ghena nu exista si nici burlan. Nu se mai poarta.
_________________________

Personajele sunt imaginate, cladirea nu. Mi-am miscat recent fundul, insotit de-un agent imobiliar care dorea comisionul, bruneta insotitoare pe post de atrage-priviri (din care se inspira blonda noastra) si alti cativa oameni in cautare de apartament.

Zona buna, impartirea casei ca curu. In dormitoare, fara exceptie, n-ai loc de pat. Bucataria e-n sufragerie, si nu ocupa mult loc. Ma rog, nu m-ar deranja. Ce ma deranjeaza e centrala termica, asisderea din sufragerie. Si faptul ca n-ai unde sa pui ceva mai mare decat un fotoliu. Penthouse-ul cu baie de bloc comunist. Fara fereastra. Contoarele de gaz pe hol, cu tevi si toate cele, urate cu spume. Tevile de gaze prin casa. Tampenia de a nu face o coloana de debarale pentru centrala termica. Lipsa ghenei si-a topoganului. Granitul de pe scari, lucios, fara matuire, sa nu pici in cap. Ioc boxe la subsol, sa lasi o pereche de schiuri. Si-un pret fantasmagoric.

Daca nu era fata de la agentie care sa se aplece si sa se miste cat mai provocator, treceam experienta la pierderi totale. Asa, macar am un numar de telefon. Si chiar daca cu ditai picioarele alea nu incape tavalita in masina, nu se cere musai in penthouse-ul ala.

Niciun comentariu: